Çiçek Terapisi


Bach Çiçek Terapisi, hastalıklarımızın çoğunun fiziksel değil, zihinsel ve duygusal kaynaklı olduğu tezine dayanır. Korku, umutsuzluk, kaygı, irrasyonellik ve yorgunluk gibi duygusal problemlerimiz, birçok hastalığa davet niteliğini taşır.
Çiçek terapisi hastalıkların çoğunun zihinsel ve duygusal olduğu inanışı ile bitkilerin pozitif gücünün vücuda nüfus etmesi sonucu kazanılan pozitif ve duygusal gücün hastalıklara karşı direnç kazandırdığı bir terapi sistemidir. Çiçek terapisi özellikle stres ve depresyon kaynaklı sorunlarda, korku, endişe, aşırı duygusallık, başkaları adına düşünme gibi duygusal durumlarda son derece etkili.
Yabani bitkiler, çiçekler ve ağaçlar bu duygusal problemlerin tedavisine destek olur. Bitkilerin pozitif gücü bedenimize nüfuz ederek, bize pozitif bakış açısı kazandırır. Böylece psikolojik ve zihinsel güç kazanırız ve bedenimize hastalıkları davet etmeyiz. Kendimizi olumlu, sağlıklı ve canlı hissederiz.
Çiçek özleri ile terapi, 1930′lu yıllarda Homeopat Dr. Edward Bach ile başlamış ve günümüze kadar çeşitlenerek gelişmiştir. Çiçek terapisi, her fiziksel rahatsızlığın ardında duygusal sorunların olduğu tezine dayanır. Çiçeklerin kendine has pozitif ve negatif özelliği, insanların gösterdiği kişilik özellikleri ile benzerlikler gösterir. Kişinin özellikleri çok iyi tahlil edilmeli ve çiçek özleri bu bilgiler doğrultusunda önerilmelidir. Çiçek terapisinde, çiçeklerin pozitif yaşamsal enerjileri kişinin iyileşme sürecine duygusal anlamda destek olur. Bu yüzden homeopatik ilaç kullanımında çoğu zaman çiçek terapisi de devreye girebilir. Yaşamsal enerjinin harekete geçirilmesi için, çiçek terapisi en doğal şifa yöntemlerindendir.
Çiçek Terapisi Nasıl uygulanır?
Terapiye gelen kişiyle bir öngörüşme yapılarak, kişinin yaşam tarzı fiziksel ve duygusal sıkıntıları, alışkanlıkları gibi bir çok konuda konuşulur. Terapide kullanılacak çiçekler kişiye resimlerden seçtirilerek yorumlanır. Kişinin kendi seçmiş olduğu bu çiçekler her zaman daha doğru sonuç vermektedir. Seçilen çiçek sularından hazırlanan karışım dahili veya harici kullanılması önerilir.
Çiçek Terapisi’inde Bitkilerin Kısa Tanımları
Agrimony (Kasıkotu) – Zihinsel sıkıntılarAspen (Toz ağacı) – Bilinmeyen korkularBeech (Akgürgen) – Tolere edememekCentaury (Kantaryon) – Zayıf iradeCerato – Danışma ve onaylanma ihtiyacı duymaCherry Plum (Erik ağacı) – Aklını kaçırma korkusuChestnut Bud (Kestane tomurcuğu) – Hatalardan ders çıkaramamaChicory (Hindiba) – Bencilce mülkiyet düşkünü olmaClematis (Orman asması) – Hayalperestlik, ilgi dağınıklığıCrap apple (Yaban elması) – Kendine kin duymaElm (Karaağaç) – Çok büyük sorumluluk hissiGentian (Centaniye) – Cesaretsizlik, ümitsizlikGorse (Katır tırnağı) – UmutsuzlukHeather ( Funda) – Ben merkezcilik, bencillikHolly (Çoban püskülü) – Kin, düşmanlık, kıskançlıkHoneysuckle (Hanımeli) – Geçmişte yaşamakHornbeam (Kayın) – ‘Pazartesi sendromu’ duygusuİmpatients (Sabırotu) – SabırsızlıkLarch (Şimal çamı) – Kendine güvensizlikMimulus – Bilinenlerden korkmaMustard (Hardalotu) – Derin kasvet duygusuOak (Meşe) – Tükenmiş olmak ancak mücadeleyi sürdürmekOlive (Zeytin ağacı) – EnerjisizlikPine (Çam) – Kendini ayıplama, suçluluk duymaRed Chestnut (Kızıl Kestane) – Diğerleri ile aşırı ilgilenmeRock Rose – TerörRock Water – Kendi kendine baskı uygulama, kendini reddetmeScleranthus – KararsızlıkStar of Bethlehem – ŞokSweet chesnut (Kestane) – Çok şiddetli zihinsel ızdırapVervain (Mine çiçeği) – Aşırı şevk, hevesVine (Asma) – Hükmetme, esnek olmamaWalnut (Ceviz) – Değişiklikten kaçmaWater Violet (Dere Menekşesi) – Gurur, ulaşılmazlıkWhite Chestnut (Ak Kestane) – İstenmeyen düşüncelerWild Oat (Yaban Otu) – ŞüphelilikWild Rose (Yaban Gülü) – Teslimiyet, cansızlık, hissizlikWillow (Söğüt ağacı) – Gücenme, içerleme